categorii produse

Blog

271205559_4726166934168709_558113714891220340_n

Ghid: cum să cureți obiectele sanitare

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim în ceea ce privește obiectele sanitare este despre curățarea acestora și ce agenți de curățare sunt, de fapt, mai potriviți pentru o baterie aurie sau un lavoar negru mat de exemplu. Așadar, iată că am pregătit acest ghid ușor de parcurs prin care poți vedea cele mai importante reguli pentru curățarea obiectelor sanitare negre, aurii, crom și a celor din ceramică.

1. Ghid de curățare a obiectelor sanitare negre

De câte ori te-ai gândit să-ți schimbi bateria de la baie sau bucătărie, dar încă nu te-ai decis pe care să o alegi? Parcă ți-ar plăcea să completezi stilul locuinței tale cu unul dintre acele lavoare negre, la modă, dar ai emoții atunci când vine vorba de curățare și întreținere.

Stai liniștit, chiar nu ai de ce să te îngrijorezi!

În ultima perioadă, obiectele sanitare negre au devenit destul de populare, ele completând cu brio imaginea noii băi moderne pe care arhitecții o recomandă. Însă, la ce bun este să ai o baie în tendințe dacă nu poți păstra curate noile baterii și accesorii negre? Ei bine, dacă și tu ai avut semne de întrebare, poți să te liniștești – mai jos îți vom oferi câteva sfaturi pentru a te asigura că obiectele sanitare negre își păstrează eleganța pe un interval lung de timp.

Despre obiectele sanitare pe negru mat:

Trebuie să recunoaștem că negrul mat este o adevărată atracție datorită tonului său masculin, impunător. Aria suprafețelor mate a fost concepută pentru a devia reflectarea luminii în toate direcțiile, oferind astfel un aspect netez, deloc lucios sau deranjant pentru utilizator. Partea neplăcută la aceste suprafețe este faptul că orice urmă sau zgârietură se poate observa cu ochiul liber – un defect care întrerupe perfecțiunea finisajelor.

Dar să știi că orice obiect sanitar de culoare neagră își poate păstra aspectul și poate rezista pe o durată îndelungată dacă iei în considerare instrucțiunile de întreținere din acest articol.

ghid

Sfaturi de curățare a bateriilor și obiectelor sanitare negre  

Poate te gândești că nu ai nevoie de sfaturi de curățare și că vei merge pe acea metodă simplă folosită întotdeauna – un detergent abraziv sau un produs de curățare chimic – și care a dat roade în curățarea tuturor suprafețelor din baie și bucătărie… dar bateria lavoarului tău mai are acel aspect rafinat de altădată?

Poți, desigur, să continui același tratament de curățare ca de obicei, dar spre deosebire de bateriile “clasice” metalice sau cromate, negrul mat are nevoie de o abordare mai delicată și mai atentă a curățării.

Regula 1: Evită produsele de curățat pe bază de ceară!

Suprafețele lucioase necesită produse de curățare care au agenți de luciu și materiale de umplutură pentru imperfecțiuni microscopice, astfel încât să ofere senzația de strălucire până la o finisare ca în oglindă.

În timp ce produsele de curățat pentru suprafețe mate nu includ aceste organisme de lustruit, ele sunt pe bază de săpun și sunt concepute pentru a curăța pur și simplu murdăria și uleiurile. Ce poate fi mai ușor decât curățarea apa cu săpun?

Poți, desigur, să continui același tratament de curățare ca de obicei, dar spre deosebire de bateriile “clasice” metalice sau cromate, negrul mat are nevoie de o abordare mai delicată și mai atentă a curățării.

Regula 2: Curăță cu produse de curățare fără substanțe chimice acide

Am discutat că tot ce trebuie să folosești este apă cu săpun. Deci, cum aplicați cu atenție apa cu săpun? Noi recomandăm utilizarea unei cârpe curate din microfibre – sunt foarte accesibile la preț, ușor de curățat, fac treaba perfect și nu îți vor zgâria frumoasele suprafețe de baie.

Dacă nu reușești să îndepărtezi toate impuritățile de pe robinetul negru, în zona inelului O, cu puțină apă caldă și săpun, ai putea folosi un detergent cu alcool pentru a îndepărta grăsimea de la baza bateriei.

Regula 3: Tratează suprafețele obiectelor sanitare negre cu atenție

Suntem adesea întrebați dacă suprafața neagră mată se poate zgâria. Răspunsul este că, în contact cu orice obiect metalic, se poate zgâria cu ușurință.  

NU utiliza următoarele produse pentru curățarea obiectelor sanitare negre:

  • orice detergent abraziv care poate zgâria;
  • detergenți pe bază de substanțe chimice acide;
  • produse de albire;
  • ceară;
  • orice acid, precum spray-ul de lămâie de casă.

Substanțele care sunt caustice, precum acidul, includ solvenți sau agenți abrazivi trebuie evitate pentru a prelungi funcționalitatea robinetelor negre și a accesoriilor, și a păstra acel design pe care l-ai ales de la început.

Ei bine, dacă vrei ca obiectele sanitare negre să-și păstreze aspectul frumos, fie că este vorba de o baterie încastrată, un lavoar negru mat, accesorii sau o coloană de duș frecvent utilizată, tratează fiecare dintre aceste componente cu aceeași grijă, iar baia ta de lux într-o nuanță de negru lucios sau mat va avea o durată de viață mai lungă. Valabil și pentru bucătărie, evident!

2. Ghid de curățare a obiectelor sanitare aurii

Tocmai ți-ai amenajat baia sau bucătăria visurilor tale și totul arată exact așa cum ți-ai dorit mereu. Dacă ai optat pentru baterii aurii ia-ți un moment să le admiri și să te bucuri de decizia luată. Ți-ai dori să-și păstreze aspectul spectaculos pentru cât mai mult timp, nu? Atunci va fi nevoie să iei în considerare câteva aspecte și să te ghidezi după câteva reguli (promitem că sunt simple) pentru curățare și întreținere.

Bateriile de baie sau bucătărie cu finisaj auriu sunt piese îndrăznețe, care dau personalitate unui spațiu. Cu toate acestea, dacă nu sunt îngrijite corect, acestea se pot coroda în timp, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

Pentru a te putea bucura de ele pentru o perioadă îndelungată, este important să folosești soluții și metode potrivite. Acest ghid îți vine în ajutor cu sfaturi simple, cu ajutorul cărora poți menține aspectul rafinat și impecabil al noilor tale baterii.

ghid

Regula 1. Evită soluțiile de curățare cu substanțe chimice acide

Adică nu folosi soluții pe bază de clor sau amoniac. Acestea pot deteriora materialul în timp sau pot modifica aspectul lucios al suprafețelor. 

Regula 2. Folosește soluții de curățare blânde

Poți folosi produse pe bază de săpun, chiar și detergent de vase diluat în apă, împreună cu o cârpă moale sau o cârpă din microfibră. Altă soluție eficientă pentru curățarea suprafețelor aurii este oțetul diluat. Diluează o parte oțet în trei părți de apă și aplică soluția pe o cârpă moale. Așază cârpa îmbibată pe elementele aurii și las-o să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătește cu apă curată, șterge suprafața cu o cârpă uscată și admiră strălucirea bateriilor tale. Dacă este cazul, poți repeta pașii anteriori până obții rezultatele dorite.

Regula 3. Nu folosi soluții sau materiale abrazive

Știm că e mai rapid și mai ușor să folosești soluții abrazive cu microparticule care ajută la curățarea impurităților, sau chiar partea aspră a unui burete de vase. Acestea curăță suprafețele prea agresiv, lăsând în urmă zgârieturi. Pentru a preveni petele de calcar, păstrează o cârpă de microfibră aproape. Folosește-o cât mai des pentru a oferi strălucire obiectelor metalice și pentru a evita depunerile mai greu de îndepărtat.

Regula 4. Curăță obiectele cu finisaj auriu cu grijă și răbdare

Așa cum am menționat mai sus, metodele agresive nu sunt o soluție pe termen lung atunci când vine vorba de bateriile aurii. Oțetul nu curăță suprafețele rapid, ci trebuie lăsat să acționeze pentru a da rezultatele dorite, însă nu degradează suprafețele – exact lucrul pe care ni-l dorim: suprafețe curate fără urme de deteriorare. Așadar, cu răbdarea nu doar treci marea, ci poți curăța eficient și sigur bateriile cu finisaje aurii.

Urmează sfaturile acestea și obiectele sanitare te vor răsplăti cu strălucirea lor atrăgătoare 

AI grijă: Dacă produsele sunt curățate cu diverse produse din comerț, în special soluțiile de curățat geamurile, în scurt timp strălucirea bateriilor se va diminua.

3. Ghid de curățare a obiectelor sanitare crom

Obiectele sanitare și bateriile pe crom sunt o alegeră clasică, dar atemporală în orice baie sau bucătărie, iar dacă ai ales să le integrezi în casa ta, cu siguranță dorești să te bucuri de ele pentru cât mai mult timp. 

Obiectele sanitare cromate au un aspect sofisticat mai ales atunci când sunt curate și strălucitoare. De aceea ți-am pregătit câteva sfaturi simple, pentru a le menține același aspect spectaculos.

21 1 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare
15 1 1 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare

Regula 1. Cârpa de microfibră este un ajutor de nădejde

Una din cele mai importante unelte pentru curățarea bateriilor crom este cârpa de microfibră. Bineînțeles că poți folosi și altfel de cârpe sau bureței, însă cele din microfibre sunt concepute să atragă praful și mizeria, ușurându-ți treaba.

Regula 2. Curăță obiectele sanitare cu finisaj crom cât mai des

Cât timp vei petrece curățând obiectele sanitare pe crom depinde cel mai mult de cât de des sunt curățate. De aceea recomandăm să le ștergi cât mai des. Poți păstra câteva cârpe cu microfibra într-o zonă accesibilă și poți șterge bateriile atunci când observi mici urme sau pete. Suprafețele netede ale cromului asigură, în majoritatea cazurilor, o curățare rapidă, însă odată cu trecerea timpului există riscul să se adune urmele de calcar sau petele. În acest caz poți folosi o periuță de dinți veche sau partea aspră a unui burete. Deși finisajele din crom sunt rezistente, recomandăm evitarea materialelor abrazive, pentru a nu crea micro-zgârieturi nedorite. 

Regula 3. Folosește soluții de curățare speciale

Există pe piață o mulțime de soluții de curățare special concepute pentru a da strălucire cromului, de obicei sub formă de cremă sau spray. Aplică soluția de curățare aleasă pe suprafața de crom și las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă curată și șterge cu o cârpă uscată.

Regula 4. Apelează la soluții de curățare alternative

Dacă preferi metodele mai prietenoase cu natura, poți folosi pentru curățarea bateriilor și zeama de lămâie, oțetul sau bicarbonatul. Toate acestea funcționează sub aceleași principii ca soluțiile de curățare din comerț, dar cu mai puține chimicale dăunătoare.

Finisajele de crom sunt ușor de întreținut, iar urmând regulile simple de mai sus, noua ta baie va continua să strălucească și să atragă privirile pentru mult timp.

4. Ghid de curățare a obiectelor sanitare ceramice

Obiectele sanitare din ceramică sunt o alegere clasică, cu care nu poți da greș, iar dacă sunt menținute curate și strălucitoare vor adăuga un farmec special casei tale. Dacă și tu ai ales să le integrezi în baia ta, aici ai câteva sfaturi care te vor ajuta să te poți bucura de ele pentru un timp îndelungat.

Deși ceramica este ușor de întreținut datorită suprafeței non poroase, trebuie luate în considerare câteva aspecte când vine vorba de curățarea și menținerea strălucirii acestui material. Obiectele sanitare din ceramică sunt predispuse la pătare din cauza anumitor substanțe, însă acest lucru este ușor de prevenit sau de remediat.

12 1 1 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare
WhatsApp Image 2022 01 11 at 21.03.46 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare

Regula 1. Folosește soluții de curățare și apă caldă pentru obiectele sanitare ceramice

Curăță suprafața ceramică cu soluții de curățare sau săpun, apă caldă și cu ajutorul unui burete, apoi clătește obiectele pentru a le reda strălucirea. Dacă ai de-a face cu murdărie mai încăpățânată, poți repeta acest pas de câte ori este nevoie.

Regula 2. Îndepărtează petele de pe obiectele sanitare ceramice cu clor sau apă oxigenată

Poate ai pătat lavoarul din ceramică cu vopsea de păr, ojă sau alte substanțe. Petele de acest fel sunt de multe ori inevitabile, însă nu sunt un motiv de îngrijorare. Pentru obiectele sanitare din ceramică albă poți folosi substanțe de curățare sau înălbire pe bază de clor. Pentru cele din ceramică colorată poți folosi soluții pe bază de peroxid sau apă oxigenată. Aplică substanța cu ajutorul unui burete, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Dacă ai ales varianta soluției pe bază de peroxid sau apă oxigenată, timpul de acționare va fi puțin mai îndelungat. Însă aceste soluții sunt mai puțin caustice și sunt mai prietenoase cu mediul. Pentru a proteja însă aspectul impecabil al obiectelor sanitare, recomandăm ca această metodă să fie folosită doar la nevoie, atunci când suprafața are pete care nu pot fi eliminate cu ajutorul primei reguli.

Regula 3. Evită metodele de curățare abrazive pentru obiectele sanitare ceramice

Încearcă să eviți soluțiile cu microparticule sau bureții de curățare abrazivi. Aceștia pot zgâria suprafața obiectelor sanitare din ceramică dacă sunt folosite prea des sau prea agresiv.

Regula 4. Ai grijă și răbdare

Obiectele sanitare din ceramică sunt rezistente și ușor de întreținut. Însă dacă dorești să te bucuri de suprafețele perfect lucioase ale acestora pentru cât mai mult timp este important să folosești cât mai puține soluții caustice și materiale abrazive. Fii răbdător, lasă soluțiile de curățare să acționeze și curăță suprafața cu grijă, fără să le zgârii.

Ia în considerare sfaturile de mai sus și poți sta fără griji când vine vorba de curățarea obiectelor tale sanitare pe finisaje diferite! Cu ajutorul acestor reguli simple obiectele sanitare din baia ta vor străluci, iar tu te vei putea bucura de frumusețea lor pentru un timp îndelungat. 

176939742 5580836668623587 8724149987546461567 n 1 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare
omnires ar2020 04 kwadrat 1 Ghid: cum să cureți obiectele sanitare
Sign in
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Cersanit și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.