Blog

eferef

Miros neplăcut în baie- Cauze și soluții

Sanctuarul intimității tale este, cu siguranță, spațiul în care să te poți simți tu, într-o deplină relaxare și stare de bine, ca o sesiune de spa, dar direct din confortul propriei case. Totuși, există momente când în baie persistă un miros neplăcut care creează disconfort și nu te face să te mai bucuri de o experiență atât de liniștită. 

Cauzele pot fi multiple, iar de cele mai multe ori este nevoie și de un specialist pentru a putea identifica corect problema. Însă, pentru început, este important ca tu să te asiguri de câteva aspecte pe care le poți lua în considerare când întâmpini o astfel de problemă. În primul rând, poți face o curățenie generală în baie cu soluții dezinfectante pentru a observa dacă mirosul persistă și următoarele zile. Apoi, e foarte important să menții aerisită încăperea constant sau cu o ventilație corespunzătoare ca mirosul să nu persiste într-un spațiu închis propice pentru formarea mucegaiului sau a bacteriilor. 

Dacă după aceste acțiuni nu observi o schimbare a aerului, iar mirosul neplăcut încă este prezent în baie, mai jos îți vom spune care sunt cele mai comune cauze și cum poți să le combați:

 1. Probleme la canalizare – Unul dintre motivele principale ale mirosului neplăcut în baie poate fi legat de canalizare. Blocarea sau stagnarea apei în țevi poate genera un miros neplăcut, în special atunci când există acumulări de lichide, păr sau săpun.
 2. Umiditate excesivă – Băile sunt adesea expuse la umiditate ridicată, ceea ce poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor. Aceste organisme pot produce mirosuri neplăcute și pot afecta calitatea aerului din baie. Poți verifica zonele din spatele toaletei, după cada sau cabina de duș, în interiorul sau sub dulapurile din baie sau chiar la rezervorul vasului de toaletă. 
 3. Ventilație insuficientă – Dacă baia nu are o ventilație adecvată, aerul închis, împreună cu umiditatea se pot acumula în încăpere, ducând la apariția unui miros neplăcut. Absența unui sistem de ventilație funcțional sau utilizarea insuficientă a acestuia poate agrava problema.
 4. Sifonul de pardoseală – Deși rolul acestuia este de a menține nivelul apei în țeava de scurgere, împiedicând astfel mirosurile să pătrundă în baie, este bine de știut că lipsa apei în țeava în formă de “U” poate duce la resimțirea mirosurilor de reziduuri din canalizare. În acest caz, poți adăuga un pahar de apă în sifon. 
 5. Probleme cu etanșeitatea și garniturile – Garniturile deteriorate sau etanșările proaste în jurul chiuvetei, toaletei sau cabinei de duș pot permite infiltrarea mirosurilor provenite din canalizare sau mucegai. Verifică și înlocuiește orice garnituri sau etanșeuri uzate. 
 6. Rezervorul de apă – Rezervoarele de apă ale toaletei pot dezvolta depuneri de calcar sau bacterii care pot genera mirosuri neplăcute. De asemenea, un nivel scăzut al apei din rezervor poate duce la înfundarea vasului de toaletă.
 7. Gazele din sistemul de canalizare – Dacă conducta de canalizare este blocată, deteriorată sau înfundată, gazul sulfuros din orificiu poate fi eliberat în baie, creând un miros deloc plăcut, asemănător cu cel de ouă stricate.
 8. Baie neutilizată pentru o perioadă mai lungă de timp – Dacă baia nu a fost folosită pentru un timp îndelungat, așa cum se poate întâmpla la o casă de vacanță, de exemplu, garda de apă a sifonului se evaporă și astfel mirosul neplăcut din canalizare pătrunde în baie.
6f7d8e96a5d70b8aca78c215d71ec827 Miros neplăcut în baie- Cauze și soluții

Ce poți face în aceste situații?

 • Curățarea tuturor scurgerilor de apă din baie, inclusiv rigola de duș – te poți folosi atât de produse și soluții din comerț, deși sunt mai dăunătoare dacă sunt puternice sau de produse naturale precum oțet alb, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Această soluție te poate ajuta să distrugi reziduurile uscate pe țeava. 
 • Desfundarea scurgerilor cu ajutorul unei pompe manuale.
 • Apelarea unui specialist – pentru a verifica dacă nu există o fisură a țevilor sau a instalațiilor sanitare din baie astfel încât să poți remedia problema, mai ales dacă e vorba de înlocuirea anumitor componente ale obiectelor sanitare.

Așadar, indiferent care este cauza mirosului neplăcut, acesta poate fi eliminat atâta timp cât nu lași să treacă prea multe zile în care problema să persiste. În momentul în care realizezi că nu poți descoperi de ce acest miros continuă să apară în baia ta, nu ezita să apelezi la cineva autorizat care, pe lângă că poate rezolva problema fără să dăuneze instalațiile sanitare, îți va oferi și sugestii pentru a nu mai ajunge în situații similare pe viitor.

c9692f8416f16535c28e78a5d69579f0 Miros neplăcut în baie- Cauze și soluții
Sign in
Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția câtorva branduri: Alveus, Cersanit, Grohe, Hansgrohe și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.