Termeni și condiții

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.melthdesign.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile prezentate mai jos:

 1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre societatea MELTH DESIGN S.R.L. si partenerii societatatii, prin intermediul magazinului virtual www.melthdesign.ro catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre MELTH DESIGN S.R.L.

Orice modificari ale Termenilor si conditiilor generale vor fi publicate pe Site si se vor aplica Cumparatorului de la data publicarii lor, pentru raporturile viitoare.

Termenii de mai jos au urmatorul inteles:

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – societatea MELTH DESIGN S.R.L. avand sediul social in Cluj-Napoca, Str. George Valentin Bibescu nr. 46, jud. Cluj., nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J12/1846/2019 , CIF RO41037953,

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in oferta, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Continut – Toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic, continutul oricarui email trimis Cumparatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice sau orice alt mod de comunicare disponibil, fie direct, fie prin reprezentant, date referitoare la Vanzator, detalii de contact sau de identificare juridica.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile asupra bazei de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in oferta.

Site – domeniul www.melthdesign.ro  si subdomeniile acestuia in care este incadrat si un magazine online.

Unitate- orice echipament pe care poate rula site-ul sau orice aplicatie furnizata de Vanzator.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul Vanzatorului, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
 3. Termeni si conditii
 1. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

Imaginile produselor de pe site sunt prezentate cu titlu de exemplu iar produsele livrate pot diferi de imagini din cauza specificatiilor tehnice ale imaginilor sau a unitatii pe care sunt vizualizate. Orice accesorii sau componente din reprezentarile grafice, care nu sunt mentionate in textul descriptiv al articolului, nu se considera ca facand parte din acel articol, nefiind incluse, pe cale de consecinta, in pretul acestuia.

 

Comunicarea cu site-ul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, MELTH DESIGN S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a MELTH DESIGN S.R.L si a furnizorilor sai, fiindu-le rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare/publicare).

 1. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Mesajele MELTH DESIGN S.R.L.  sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de MELTH DESIGN S.R.L. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul site-ului sau a e-mailului, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care  le-ati trimis prin intermediul site-ului www.melthdesign.ro. MELTH DESIGN S.R.L.  nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Prin inscrierea in baza de date MELTH DESIGN S.R.L., cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai MELTH DESIGN S.R.L.: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care MELTH DESIGN S.R.L. poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, etc. 

 1. COMANDA

Orice comanda este transmisa de Cumparator Vanzatorului si va contine individualizarea produselor comandate si cantitatea acestora sau solicitarea de servicii ce urmeaza a fi efectuate de Vanzator, in urma vizionarii acestora pe site-ul Vanzatorului sau in alt mod ce asigura studierea ofertei Vanzatorului.

Inainte de finalizarea comenzii, Cumparatorul va trebui sa accepte termenii si conditiile generale ce vor fi publicate pe site precum si alte documente contractuale sau comunicari si declara ca le-a citit, le-a inteles si le accepta in totalitate, in lipsa acestor acorduri neputand sa fie finalizata comanda.

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii de catre Cumparator. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Cumparatorul accepta si consimte ca nu exista contract in lipsa confirmarii comenzii emise de Vanzator. Cumparatorul consimte ca, in cazul in care nu se incaseaza efectiv pretul contractului, Vanzatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul/comanda confirmata.

Data incheierii contractului de vanzare este considerata data transmiterii, pe suport durabil (e-mail sau SMS), a confirmarii comenzii de catre Vanzator.

Preturile produselor din comanda sunt valabile 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

La transmiterea unei comenzi, Cumparatorul trebuie sa prezinte datele de identificare insotite, dupa caz, de documente doveditoare. Cumparatorul este in totalitate raspunzator pentru corectitudinea, realitatea si valabilitatea informatiilor si documentelor puse la dispozitia Vanzatorului. Cumparatorul trebuie sa comunice Vanzatorului orice schimbari ale datelor de identificare ce pot sa afecteze comenzile lansate, fiind direct raspunzator pentru necomunicarea acestor informatii.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza sau de a opri colaborarea cu un Cumparator, in cazul unor motive intemeiate, informand persoana in cauza.

In caz de anulare sau modificare a comenzii dupa confirmare, Cumparatorul va suporta toate costurile efectuate de Vanzator cu executarea comenzii pana la acel moment.

In cazul unor eventuale erori de functionare a site-ului sau a sistemului de gestiune, inclusiv erori umane (introducerea in mod gresit in baza de date a unor informatii), in urma carora pretul este modificat, rezultand un pret derizoriu sau mai mic, neconform cu pretul de vanzare mediu setat de catre Vanzator pentru acea perioada, Vanzatorul isi aloca dreptul de a denunta unilateral contractul, de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/prin email/SMS, in cel mai scurt timp posibil, despre eroarea aparuta, daca produsul nu a fost inca livrat. Simpla comunicare scrisa a Vanzatorului, transmisa pe suport durabil catre Cumparator (e-mail/SMS), prin care se mentioneaza ca pretul este derizoriu sau mai mic decat cel mediu setat de catre Vanzator, face dovada deplina fata de Cumparator cu privire la incetarea contractului si anularea livrarii produsului. Cumparatorul accepta si consimte in mod expres ca nu va avea drept de opozitie sau orice alte pretentii asupra produselor ori serviciilor care au facut obiectul unor comenzi care sunt rezultatul unor erori de functionare, in plus, Cumparatorul declara in mod expres ca nu va avea nicio pretentie impotriva Vanzatorului ca urmare a desfiintarii contractului pentru aceste motive.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina proprie plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 1. PRET – FACTURARE – PLATI

Preturile produselor si serviciilor sunt afisate in cadrul site-ului https://www.melthdesign.ro si includ  T.V.A. conform legii in vigoare. Preturile sunt valabile in momentul comenzii, fiind afisate langa produsele magazinului nostru. Preturile afisate nu contin taxa de transport. Taxa de transport poate fi gasita pe parcursul procesului de checkout, inainte de finalizarea comenzii, respectiv printre conditiile de cumparare. De asemenea, serviciile de montaj nu sunt furnizate si nu sunt incluse in pretul produselor.

In situatia in care apar erori sau nereguli la produse sau preturi, ne mentinem dreptul la corectarea acestora. In astfel de situatii, dupa evaluarea respectiv corectarea erorii, cumparatorul este informat despre modificari. Cumparatorul are posibilitatea sa-si confirme inca o data comanda sau oricare din parti poate renunta la aceasta.

Vanzatorul poate modifica unilateral pretul de vanzare al produselor/serviciilor, fara notificarea prealabila a Cumparatorului, pana la momentul transmiterii comenzii de catre acesta. Vanzatorul poate acorda discounturi, reduceri, promotii, etc., in functie de politica sa comerciala.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. 

Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul, MELTH DESIGN S.R.L va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii atat in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, cat si tiparit.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre MELTH DESIGN S.R.L in Contul de client sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@melthdesign.ro.

Produsele care sunt brandul: Radaway, West, Fibrex, Florida, Mediterraneo vor afi achitate prin transfer bancar sau card.

Vanzatorul nu este responsabil pentru politica si conditiile comerciale ale procesatorilor de plati ale caror instrumente de plata sunt utilizate pentru plata comenzilor efectuate.

In situatia in care se face plata online cu cardul, obligatia de plata a Cumparatorului este considerata indeplinita doar la momentul creditarii contului Vanzatorului. Daca apar erori in timpul procesului de plata online cu cardul sau prin intermediul unui site specializat, dupa confirmarea comenzii de catre Vanzator, de natura a conduce la neexecutarea obligatiei de plata de catre Cumparator, contractul se desfiinteaza de plin drept in virtutea acestui pact comisoriu, in conditiile art. 1553 din Codul civil, fara punerea in intarziere a Cumparatorului si fara alte formalitati sau interventia instantei de judecata. In aceasta situatie, Vanzatorul va informa Cumparatorul in termen de 3 zile lucratoare asupra faptului ca procesul de plata nu a fost finalizat, aspect ce a condus la desfiintarea de drept a contractului si nu ii va reveni nicio obligatie de predare ori de livrare a produselor sau serviciilor comandate. Vanzatorul nu este obligat sa faca demersuri de investigare asupra motivului erorii aparute, dar poate oferi suport Cumparatorului in limita disponibilitatii, capacitatii si responsabilitatii acestuia.

In cazul platii online cu cardul, datele sunt procesate exclusiv de catre procesatorii de plati autorizati, Vanzatorul nu stocheaza informatii despre cardul de plata.

 

 1. DISCOUNT

Pentru ca ne pasa de bugetul casei tale, vei beneficia de urmatoarele discounturi la fiecare comanda:

 • 3.000 lei – 3%
 • 5.000 lei – 5%
 • 10.000 lei – 9%
 • 17.000 lei – 10%
 • 30.000 lei – 13%

Conditii de aplicare a discountului:
Pragurile de discount se aplica pentru sute de produse din site, cu exceptia catorva branduri: Alveus, Cersanit, Grohe si Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplica produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplica automat la valoarea totala a cosului si pot influenta discountul aplicat produselor comandate in perioada de campanie, desi nu fac parte din aceasta.

Pentru aplicarea discountului, cosul de cumparaturi trebuie sa contina cel putin 3 produse participante la campanie.

 1. LIVRARE

a. Termenul de livrare pentru bunurile comandate prin achitarea unui avans difera in functie de producator, tara de origine a produselor si de circumstante independente de Vanzator. Un termen de livrare aproximativ poate fi oferit la momentul initierii comenzii sau pe baza cererii de oferta de catre un reprezentant al Site-ului.

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in unitatile teritoriale MELTH DESIGN S.R.L., conform optiunii Clientului.

b. Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei. Vanzatorul nu este raspunzator pentru expedieri intarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta.

Pentru comenzile cu o valoare mai mica sau egala cu 500 lei se percepe o taxa de transport de 22 lei.

Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 500 lei transportul este gratuit.

Pentru comenzile care contin produse volumetrice din categoriile: Cazi baie, Cabine dus, Paravane dus, se percepe o taxa de transport de 44 lei.

Toate coletele fragile trimise prin firma de curierat rapid beneficiaza de optiunea suplimentara ,,Deschidere colet”. Prin aceasta optiune clientul este obligat sa verifice la livrare daca produsul este sau nu deteriorat. Prin receptionarea coletelor clientul isi asuma responsabilitatea ca produsele sunt conforme cu ceea ce a comandat si totodata, ca sunt intacte.

Coletele trimise prin firmele de curierat specializate pe produse volumetrice si paleti, nu beneficiaza de ,,Deschidere colet”, astfel clientii au obligatia ca intr-o ora de la receptionarea coletelor, sa ne semnaleze pe oricare cale ( telefon, e-mail, WhatsApp ) daca produsele sunt sau nu deteriorate sau orice alta neconformitate cu ceea ce clientul a comandat. Dupa expirarea termenului de o ora de la receptionarea marfii reclamatiile nu mai pot fi facute. In cazul coletelor volumetrice curierul nu asigura manipularea coletelor pana in casa sau apartament.

In cazul in care coletul nu poate fi livrat din orice motive, cum ar fi ca destinatarul nu raspunde, adresa specificata este gresita, nu se achita pretul ramburs, etc., coletul se va intoarce la expeditor, caz in care Cumparatorul suporta toate cheltuielile de transport si alte cheltuieli pe care Vanzatorul le-a avut cu livrarea.

 1. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de MELTH DESIGN S.R.L Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 15 zile calendaristice. In acest caz se vor respecta prevederile procedurii „Returnare produs”.

 • Returnare produs:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si art. 14 din O.U.G Nr. 34/2014, in termen de 30 de zile incepand din ziua in care intra in posesia fizica a produsului. In cazul persoanelor juridice, ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Decizia de retragere din contract se poate efectua prin urmatoarele modalitati:

a) o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail/posta la datele de contact ale Vanzatorului indicate in Termeni si conditii sau pe site.

b) transmiterea modelului de formular de retragere prevazut de OUG nr. 34/2014 prin e-mail/posta la datele de contact ale Vanzatorului indicate in Termeni si conditii sau pe site.

Comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere trebuie sa fie transmisa de catre consumator inaintea expirarii perioadei de 14 zile.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care au fost montate, prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

 • Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea de categorii de produse enumerate de art. 16 din O.U.G. Nr. 34/201

 • Transferarea riscului

Conform cu Art 20, din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015:

“In cazul contractelor in care profesionistul livreaza produsele catre consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.”

 • Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza furnizorul cu privire la decizia de retragere din contract prin notificare telefonica sau prin e-mail.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numarul de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

 • Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 30 de zile de la receptia produsului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va aplica o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.La optiunea Cumparatorului, ise poate reexpedia produsul catre acesta, pe cheltuiala sa .

Costuri suportate de catre vanzator:

Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie si probat cu foo/video ori documente justificative).

 • Rambursarea sumelor

In cazul in care comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract si dupa receptionarea retur a produselor de catre Vanzator.

 Vanzatorul va folosi aceleasi modalitati de plata ca cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii. Vanzatorul nu va rambursa costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

 

 • Ghid de retur

Ai comandat ceva ce nu ti se potriveste sau nu este pe placul tau?

Urmeaza pasii de mai jos:

IMPORTANT:

 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care au fost montate, prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • Sa nu treaca mai mult de 30 zile din momentul cand ai intrat in posesia produsului.
 • Esti raspunzator pentru diminuarea valorii produsului, ca urmare a utilizarii acestuia intr-un mod care trece peste cel necesar pentru a constata caracteristicile functionarii produselor.
 • Schimbul direct de produse nu este posibil. Trebuie sa returnezi ce nu ti se potriveste si sa plasezi o noua comanda.
 • Riscul este transferat consumatorului in momentul predarii produselor catre transportator.
 • Noi iti vom returna doar contravaloarea produsului, nu si costurile de transport, CHELTUIELILE DE RETUR VOR FI SUPORTATE DE CATRE DUMNEAVOASTRA!
 • Costul de returnare va fi inapoiat in cazul in care produsul prezinta defectiuni sau nu este cel comandat de dumneavoastra.
 • Taxele de transport NU vor fi rambursate! NU trimite coletul “cu plata la livrare” – coletul va fi refuzat, acesta va fi returnat la adresa de unde a fost ridicat, fiind platite taxele de transport TUR – RETUR de catre dumneavoastra.

 

Ce trebuie sa faci?

 1. Suna la orice firma de curierat si solicita ridicarea coletului de la adresa dorita.

Pentru siguranta produselor, iti recomandam sa alegi firme de curierat care pun la dispozitie confirmare de primire / urmarirea coletului (ex: SameDay, FAN COURIER, Urgent Cargus, DPD etc.). Ambaleaza coletul conform cerintelor firmei de curierat aleasa.

 1. Specifica pe colet si pe nota de transport (AWB) ”RETURMelth Design” si trimite-l la adresa: Strada Molidului, nr.5, 407055, Baciu, Cluj.                       

  Numar telefon: 0744 364 885.

Important: Specifica curierului ca doresti optiunea pentru deschiderea coletului!

 1. Dupa primirea coletului, colegii nostri il vor analiza cu grija, iar daca acesta indeplineste toate conditiile, contravaloarea produsului returnat iti va fi rambursata in cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea returului. 

Daca coletul nu va respecta conditiile agreate, returul va fi refuzat. Coletul va fi trimis catre dumneavoastra, iar taxele de transport TUR-RETUR vor fi suportate de dumneavoastra.

 1. GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.melthdesign.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul produselor vandute si livrate de MELTH DESIGN S.R.L., certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Societatea MELTH DESIGN S.R.L.

Pentru produsele din Comanda care beneficiaza de garantie in baza certificatelor de garantie emise de catre MELTH DESIGN S.R.L., vom transmite Cumparatorului aceste certificate de garantie fie in format electronic prin adaugarea certificatului de garantie aferent produsului in Contul Cumparatorului fie prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau ori in format tiparit.

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent produsului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi existente in Cont.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@melthdesign.ro.

In cazul produselor achizitionate de la partenerii nostri din MELTH DESIGN S.R.L. veti primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz.

Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificate, insotit de factura de achizitie si poze cu problema reclamata. In cazul in care produsul este transmis prin curier, costurile vor fi suportate de Cumparator. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei conform politicilor proprii.

In cazul lipsei conformitatii dar si in cazul garantiei comerciale, Cumparatorul are dreptul de a beneficia de aducerea la conformitate a bunurilor, de a beneficia de o reducere proportionala a pretului sau de a obtine incetarea contractului in conditiile prevazute de OUG nr. 140/2021. Repararea sau inlocuirea bunurilor se va efectua fara costuri, intr-un termen rezonabil care nu poate depasi 15 zile calendaristice din momentul in care Vanzatorul/producatorul a fost informat de catre Cumparator cu privire la neconformitate, luandu-se in considerare natura si complexitatea bunurilor, natura si gravitatea neconformitatii si efortul necesar pentru finalizarea reparatiei sau inlocuirii. Consumatorul nu are dreptul de a obtine incetarea contractului daca neconformitatea este minora.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@melthdesign.ro.

Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre MELTH DESIGN S.R.L.  , iar garantia nu acopera aceeasi perioada ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate.

Situatia in care clientul pierde garantia:

 1.  Daca clientul nu respecta instructiunile de montare.
 2.  Daca clientul nu respecta regulile de intretinere si curatare.
 3.  Daca produsele sunt deteriorate datorita montarii si depozitarii necorespunzatoare.

Instructiuni de intretinere si curatare:

 1.  Curatarea produselor se face cu un detergent bland.
 2.  Nu se folosesc solutii abrazive si agresive.
 3.  Nu se folosesc bureti abrazivi.
 4.  Se folosesc doar lavete moi .
 5.  Bateriile colorate si cele mate au nevoie de o curatare mai delicata, deoarece solutiile din comert pot sa duca la matuirea sau patarea produselor.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra bunurilor va fi tranferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului. Conform Art. 20 din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015, Riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.

 1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

MELTH DESIGN S.R.L.  cunoaste importanta datelor dumneavoastra personale si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora in conformitate cu Regulamentul General de Protectia a Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016.  De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata informatiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cadrul prezentelor Termeni si Conditii.

MELTH DESIGN S.R.L.  respecta confidentialitatea tuturor clientilor si confidentialitatea tuturor vizitatorilor website-ului www.melthdesign.ro  si va trata/prelucra datele personale cu mare atentie, in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata.

MELTH DESIGN S.R.L. prelucreaza datele cu caracter personal primite direct de la dumneavoastra.

15.1. Colectarea datelor

Datele cu caracter personal sunt colectate numai cu acordul/acceptul dumneavoastra, daca sunt oferite cu buna stiinta, de buna voie, din proprie initiativa, fie la solicitarea MELTH DESIGN S.R.L. prin website-ul www.melthdesign.ro prin unul din formularele online utilizate, respectiv:

 • Formularul de Contact Online;
 • Formularul de Comanda Produse Online;
 • Formularul de Solicitare Informatii;
 • Formularul de Opinia Ta;
 • Formular de Aplicare Cariera;
 • Formular de Retragere-Retur;
 • Abonarea la Newsletter;

15.2. Ce date cu caracter personal colecteaza si prelucreaza MELTH DESIGN S.R.L. prin website-ul www.melthdesign.ro

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni, care se efectueaza asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea, sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restritionarea, blocarea, stergerea, distrugerea, arhivarea.

Pentru a accesa website-ul www.melthdesign.ro, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal.

MELTH DESIGN S.R.L , prin intermediul site-ului www.melthdesign.ro prelucreaza printre altele, urmatoarele date cu caracter personal:

 • numele si prenumele;
 • telefon;
 • adresa de domiciliu/resedinta/livrare;
 • e-mail contact;

15.3. Scopul colectarii datelor. 

Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri:

Marketing, promovare, reclama, publicitate, concursuri, loterii publicitare, programe de loialitate, inclusiv transmiterea de oferte comerciale generale sau personalizate; dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor;

Gestionarea relatiilor cu clientii; comunicarea comerciala cu clientii prin orice mijloc de comunicare;

Indeplinirea obligatiilor legale incidente;

Comunicarea cu organismele/autoritatile/institutiile publice sau de interes public; Activitati de audit si control/supraveghere;

Arhivare, scopuri statistice;

Colectare debite/Recuperare debite restante;

Solutionarea disputelor si litigiilor, punerea in executare a unor hotarari judecatoresti, arbitrale, ordine judecatoresti, etc.

Informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor,

Informarea  Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop promotional (marketing)

Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra (cum ar fi: nume si prenume, adresa de e-mail, nr. fax, nr. telefon mobil/fix, etc ) vor putea fi prelucrate de  MELTH DESIGN S.R.L cu respectarea drepturilor dvs., in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri: marketing (inclusiv marketing direct), concursuri, loterii publicitare, efectuarea de comunicari comerciale pentru serviciile  MELTH DESIGN S.R.L, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicatii electronice. Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra vor putea fi folosite in scop promotional (marketing) si pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai MELTH DESIGN S.R.L., cu respectarea drepturilor dumneavoastra.

Indiferent de situatie, in cazul in care veti dori ca datele cu caracter persoanal sa inceteze a mai fi prelucrate de MELTH DESIGN S.R.L, ne puteti solicita in mod expres incetarea oricarei prelucrari de date din partea noastra. Totodata, atunci cand veti dori sa nu mai primiti newslettere sau materiale informative din partea www.melthdesign.ro, va puteti dezabona folosind butonul „Dezabonare” sau „Unsubscribe”.

15.4. Durata prelucrarii datelor cu caracter personal

In vederea realizarii scopului mentionat, MELTH DESIGN S.R.L va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe toata perioada de desfasurare a activitatilor MELTH DESIGN S.R.L pana in momentul in care dumneavoastra, sau reprezentantul legal/conventional al dvs, veti exercita dreptul de opozitie/ de stergere (cu exceptia situatiei in care MELTH DESIGN S.R.L. prelucreaza datele in baza unei obligatii legale sau justifica un interes legitim). Ulterior incheierii operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, in scopul pentru care au fost colectate, daca dumneavoastra sau reprezentantul legal/conventional nu veti exercita dreptul de opozitie/de stergere, conform legii, aceste date vor fi arhivate de catre MELTH DESIGN S.R.L pe durata de timp prevazuta in procedurile interne MELTH DESIGN S.R.L si/sau vor fi distruse.

15.5. Cine sunt persoanele vizate?

Persoanele (vizate) ale caror date pot fi prelucrate de catre MELTH DESIGN S.R.L., prin intermediul website-ului www.melthdesign.ro, exclusiv in scopurile mai jos mentionate sunt:

Clientii persoane fizice si reprezentantii persoanelor juridice ai MELTH DESIGN S.R.L (actuali, fosti sau potentiali).

15.6. Consecintele refuzului furnizarii datelor cu caracter personal.

Dumneavoastra, in calitate de persoana vizata, sunteti obligati sa furnizati datele complete, actualizate si corecte cerute de catre formularele existente pe website-ul www.melthdesign.ro.

Pentru a va putea oferi anumite servicii specifice activitatii website-ului www.melthdesign.ro  MELTH DESIGN S.R.L va solicita datele cu caracter personal necesare prestarii respectivelor servicii, iar refuzul de a furniza astfel de date poate determina imposibilitatea furnizarii produselor si serviciilor MELTH DESIGNS.R.L.

15.7. Masuri de siguranta utilizate pentru protejarea datelor personale.

Pentru a evita utilizarea fara drept a datelor personale, precum si eventualele abuzuri, utilizam metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici si proceduri de lucru adecvate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate.

Securitatea integrala a datelor transmise prin internet nu poate fi niciodata garantata. In timp ce MELTH DESIGN S.R.L depune toate eforturile in privinta protejarii datelor dumneavoastra personale, nu putem garanta in mod absolut securitatea datelor transmise catre website-ul www.melthdesign.ro . Orice transmisie de date se face pe riscul dumneavoastra. Odata ce primim informatia referitoare la dumneavoastra, vom utiliza proceduri si masuri stricte de siguranta impotriva utilizarii neautorizate, nelegale, distrugerii, pierderii accidentale sau divulgarii datelor personale.

15.8. Securitatea datelor bancare.

In cazul platilor efectuate cu cardul, comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de terti autorizati in relatia cu MELTH DESIGN S.R.L In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv/nelegal de persoane neautorizate, tertii autorizati in relatia cu MELTH DESIGN S.R.L garanteaza legalitatea si securitatea datelor personale (numar de card, data expirarii, etc) si a sistemelor informatice utilizate.

 Conditiile transferurilor de date personale in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene Transferurile de date in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene se pot face numai in conditiile prevazute de legislatia specifica nationala si UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora.

15.9. Drepturile persoanelor

In relatia cu MELTH DESIGN S.R.L, dumneavoastra, beneficiati conform prevederilor legale aplicabile de urmatoarele drepturi: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie si procesul individual automatizat.

Totodata, atunci cand prelucrarea se realizeaza in baza consimtamantului, dumneavoastra aveti dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment in forma scrisa si electronica, adresata MELTH DESIGN S.R.L, in conditiile legislatiei aplicabile, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

De asemenea, dumneavoastra aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, prelucrarii datelor personale in scop de marketing direct, utilizand, daca este cazul, functiile de dezabonare incluse pe website-ul www.melthdesign.ro.

15.10. Cum va puteti exercita drepturile dumneavoastra?

Pentru exercitarea acestor drepturi, dumneavoastra va puteti adresa MELTH DESIGN S.R.L cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail: office@melthdesign.ro sau la urmatoarea adresa de corespondenta: MELTH DESIGN S.R.L., Cluj-Napoca, Str. Observatorului nr. 72B, jud. Cluj. Cererii i se va atasa o copie lizibila a actului de identitate al semnatarului.

Prin citirea acestui document dumneavoastra ati luat la cunostinta si intelegeti faptul ca datele cu caracter personal furnizate catre MELTH DESIGN S.R.L constituie elemente determinante pentru accesarea serviciilor oferite de MELTH DESIGN S.R.Lsi/sau derularea activitatii comerciale/contractuale.

Daca nu sunteti de acord cu oricare dintre termenii prezentelor termeni si conditii, nu ne furnizati datele dvs. personale.

MELTH DESIGN S.R.L nu va prelucra datele dumneavoastra personale decat in masura in care acest demers este necesar indeplinirii scopurilor mai sus mentionate cu respectarea masurilor legale de securitate si confidentialitate a datelor in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016.  

 1. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. 

 1. PROCEDURA DE REZOLVARE A RECLAMATIILOR

Orice nemultumire legata de accesarea, utilizarea, inregistrarea pe site, efectuarea unei comenzi, aspecte legate de comanda efectuata si alte asemenea, ne va fi comunicata direct la datele de contact indicate pe site sau in prezentele Termeni si conditii.

Reclamatia va fi inregistrata si se va formula raspuns in scris, ce se va transmite la adresa indicata in termen de cel mult 5 zile lucratoare.

Cumparatorul declara ca este de acord sa nu faca publice aceste nemultumiri (pe retelele de socializare, media, discutii la petreceri private sau in orice alta modalitate) sub rezerva suportarii daunelor cauzate pentru prejudiciul de imagine adus companiei prin aceste actiuni.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul act este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societatea MELTH DESIGN S.R.L si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceastea nu vor fi posibile, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Romania.

 

Sign in

Încă nu ai cont?

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Coșul tău va ramane salvat și va putea fi distribuit către unul dintre consultanții noștri în vederea consilierii sau către oricine dorești.
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția câtorva branduri: Alveus, Cersanit, Grohe și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.