categorii produse

Blog

Amenajare baie mica in functie de dimensiuni 01 - Melth Design

Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Atunci când avem de amenajat o baie mică, provocările pot părea infinite: prea multe idei și planuri și un spațiu mult prea mic.

Modele băi mici - ce să ai în vedere atunci când amenajezi

Atunci cand amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere ca alegerea corecta a mobilierului si a obiectelor sanitare face diferenta intre un spatiu aglomerat si unul aerisit, placut vizual. Astfel, trucuri precum alegerea unor corpuri suspendate, a unor piese de mobilier cu spatii de depozitare si optarea pentru o cromatica deschisa, neutra, sunt esentiale.

Amenajare baie mică în funcție de dimensiuni

Pornind de la dimensiunea exactă a băii, noi iți propunem următorul ghid ce structurează sugestii pentru băi de diferite metraje, menite sa te ajute să iți eficientizezi spațiul:

Amenajare baie mica in functie de dimensiuni 01 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica in functie de dimensiuni 03 Melth Design 2 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica in functie de dimensiuni 03 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie 2mp

In cazul unei băi de 2 mp, esențiale sunt obiectele sanitare de bază, precum vasul de toaleta și chiuveta, o idee bună fiind optarea pentru un mobilier suspendat cu spații de depozitare.

Din punct de vedere cromatic, este recomandat să optezi pentru culori deschise precum alb sau bej.

Amenajare baie 2mp 01 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie 2mp 02 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie 3mp

Într-o baie de 3 mp poate fi adăugată chiar și o cabină de duș dacă este bine organizată. Pentru a eficientiza spațiul și a nu aglomera vizual locul, noi propunem optarea pentru un duș tip walk-in, putând jongla cu diverse culori sau mozaicuri în alegerea faianței de pe peretele cu dușul.

Amenajare Baie 3mp 03 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare Baie 3mp 01 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
umit yildirim S13Kpwr6XqQ unsplash Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie 4mp

Amenajarea unei băi de 4 mp este mai permisivă, întrucăt poți instala chiar și o cadă. După alegerea mobilierului de baie și a căzii (care poate fi una pe colț pentru eficientizarea spațiului), poți monta inclusiv mașina de spalat. De asemenea, având spațiul mai mare, poți adăuga și obiecte decorative precum plante sau lumânări parfumate pentru o atmosferă mai ambientală.

chastity cortijo 80c0YaiSFk4 unsplash Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie 4mp 1 Melth Design 1 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie 4mp 2 Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie mică în funcție de stil

Când vine vorba despre stilul băii, factorul principal care trebuie luat în considerare este stilul ales în restul locuinței, astfel încât toate camerele să fie în armonie și echilibru. Fie că optezi pentru o baie modernă, minimalistă sau una vintage, opțiunile în materie de produse sunt diverse și cu siguranță poți găsi ceva în ton cu restul designului!

Amenajare baie in functie de stil 1 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie in functie de stil 2 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie in functie de stil 3 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie mică modernă

Stilul modern este unul universal, fiind ales deopotrivă de cei ce au o baie spațioasă, dar și de cei care au o baie de dimensiuni reduse. Fiind caracterizat prin simplitate, lipsă de decor excesiv și funcționalitate ridicată, baia modernă se concentrează pe obiectele esențiale si pe neutralitate. Tehnologiile noi sunt ușor de integrat chiar și în spațiile cele mai reduse, de aceea iți sugerăm să optezi pentru niște clapete de actionare incastrate. 

3d rendering modern design marble tile toilet bathroom Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica in stil modern Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica moderna Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie mică în stil minimalist

Alegerea unui stil minimalist este ideală când vorbim despre o baie mică, întrucât accentul este pus pe funcționalitate și obiecte cât mai puține. Astfel, o baie minimalistă va dispune de obiectele sanitare indispensabile, cabina de duș (mai ales cea de tip walk-in) fiind alegerea perfectă pentru acest stil, iar cromatica este una neutra, cu accente de lemn și plante decorative.

Amenajare baie mica in stil minimalist Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica minimalista Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie mică în stil vintage

Pentru un aer mai boem și mai rafinat, îți sugerăm adoptarea unui stil vintage. Desi puțin mai îndrăzneț decât stilurile prezentate anterior, stilul vintage este deosebit de elegant și îndrăgit. Optează pentru o paleta de culori mai bogată, putând alege chiar și tapet pentru pereți, mobilier de lemn și baterii înalte în nuanțe de auriu, argintiu sau cupru. Căzile freestanding cu picioare sunt cele mai potrivite pentru acest stil.

Amenajare baie mica in stil vintage Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie vintage Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica in stil vintage Melth Design Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie îngustă

Amenajarea unei băi înguste pornește întotdeauna de la alegerea obiectelor sanitare – vasul de toaleta, chiuveta și dușul sau cada. Poziționează-le strategic astfel încât să nu aglomereze spațiul, dar totodată să fie ușor accesibile. Din punct de vedere al cromaticii, optează pentru culori deschise sau nuanțe diferite în funcție de zonele băii – de exemplu, o faianță de nuanță diferită pentru peretele unde se află cada sau dușul.

Amenajare baie mica ingusta 1 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie mica ingusta 2 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie îngustă și lungă

Dacă baia pe care vrei să o amenajezi este îngustă și lungă, pe lângă respectarea principiilor expuse anterior, recomandăm să optezi pentru o cabina de dus pe care o poți poziționa în capătul băii. Mobilierul cel mai eficient este cel suspendat, cu spații de depozitare, mai ales cel pe verticală.

Amenajare baie mica ingusta si lunga Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Amenajare baie ingusta Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare cu o cabină de duș a unei băi mici

Optarea pentru o cabină de dus este soluția cea mai practică atunci când vine vorba de o baie mică. Fie că alegi una simplă sau de tip walk-in, designul final va fi unul modern și plăcut vizual. Această alegere este din ce în ce mai frecventă, astfel că există o diversitate de opțiuni pentru stilurile și gusturile tuturor. De asemenea, este opțiunea ideală pentru persoanele pragmatice si cu un stil de viață mai activ.

Amenajare cu o cadă a unei băi mici

Dacă pentru tine baia reprezintă un ritual de relaxare și îți dorești un plus de confort, atunci cada este alegerea ideală! Chiar și într-un spațiu restrâns poți amplasa o cadă, fie că alegi să o poziționezi pe colț (dacă spațiul este foarte redus) sau chiar freestanding, dacă nu ai prea multe obiecte de mobilier în rest. În funcție de stilul adoptat, poți alege o cadă rectangulară sau una rotundă.

Amenajare baie mică fără faianță

Datorită opțiunilor din ce în ce mai ofertante care au apărut pe piață în ultimii ani, faianța nu mai este absolut indispensabilă în amenajarea băii. Astfel, dacă dorești ca baia ta să fie mai îndrăzneață, mai colorată sau să se potrivească stilului vintage abordat și în restul locuinței, poți opta pentru vopsea lavabilă rezistentă la mucegai sau la tapetul special creat pentru baie. De asemenea, ai și opțiunea microcimentului, care deși este mai costisitor, se potrivește de minune în băile moderne și minimaliste.

Baie mica fara faianta Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Baie mica fara faianta 2 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Baie mica fara faianta 1 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie de serviciu

În cazul băii de serviciu, amenajarea trebuie să se centreze în jurul funcționalității. Alege vasul de toaletă și chiuveta (sub care poți integra și un spațiu de depozitare mic pentru prosoape sau produse de curățenie), iar pentru a da mobilierului o notă de personalitate, alege o baterie deosebită, potrivită stilului băii. Poți opta pentru o faianță de culoare diferită, mai îndrăzneață pentru peretele unde se află vasul de toaleta.

Amenajare baie de serviciu Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Baie mica de serviciu Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Amenajare baie în funcție de loc

Fie că stai la apartament sau la casă, o baie de dimensiuni reduse poate părea dificil de amenajat. Cu toate acestea, particularitățile sunt ușor diferite, întrucât baia secundară dintr-o casă, oricât de mică ar fi, tot este mai spațioasă decat cea dintr-un apartament. Continuă să citesti pentru a afla cum să eficientizezi spațiul în ambele cazuri.

albert vincent wu W1YxJ CkpZo unsplash Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Cum amenajăm baia mică de la casă

Avantajul unei băi din cadrul unei case este că proiectarea este mult mai permisivă. Daca baia principală este orientată către confort, având (de cele mai multe ori) și cadă, poți opta pentru amplasarea unor electrocasnice în baia mică (de exemplu, mașina de spălat). Poți adăuga și mobilier cu spații de depozitare sau etajere pentru amplasarea produselor de curățenie sau a prosoapelor, făcând astfel din baia mică un spațiu practic și cu mai multe funcționalități.

sanibell bv mFQo2uJNf2c unsplash Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Cum amenajăm baia mică într-un apartament de bloc

În ceea ce privește băile din apartamente, acestea au deja o structură din planul clădirii pentru a avea acces la sistemul de alimentare cu apă și la canalizare, astfel că poziționarea obiectelor sanitare este predefinită. Cu toate acestea, poți sa te bucuri de un design frumos și de o funcționalitate ridicată, întrucât deseori planificarea este una eficientă pentru toate apartamentele. Optează pentru un vas de toaleta suspendat, iar baia va fi mai aerisită și totodată, mai ușor de curățat.

Idei de combinații de culori pentru amenajare baie mică

Cromatica este destul de simplistă când vorbim de o baie mica. Pentru a nu o supraaglomera si a crea senzația de spațiu si luminozitate, este recomandat să alegi culori deschise precum alb, bej, gri, bleu sau nuanțe pastelate. Cu toate acestea, poți alege și culori mai îndrăznețe pentru peretele unde este cabina de duș sau cada, de exemplu (fie culori închise sau un mozaic multicolor), iar restul pereților să fie albi.

Screenshot 2024 02 13 at 15.56.19 Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Culori pentru baie mica Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Cromatica baie mica Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa

Renovare baie mică - sfaturi și recomandări

Dacă renovezi o baie de dimensiuni reduse, îți recomandăm să ai în vedere următoarele:

  • alege spații de depozitare cât mai eficiente și care implică o montare ușoară; 
  • schimbă bateriile și optează pentru unele mai actuale, potrivite stilului locuinței – este un detaliu mic ce schimbă aspectul întregii băi; 
  • adaugă piese decorative, precum lumânări parfumate sau difuzoare;
  • optează pentru corpuri de iluminat moderne, potrivindu-le cu stilul locuinței sau compatibilie unui sistem Smart Home;
  • alege o oglinda de efect, eventual cu iluminare LED pentru a accentua senzația de spațialitate;

Oglinda rotunda Fluminia Miro R 60 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 977.00 lei.Prețul curent este: 792.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Miro 75 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,325.00 lei.Prețul curent este: 765.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Miro 120 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,945.00 lei.Prețul curent este: 1,384.00 lei.

Oglinda rotunda Fluminia Miro 60 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 977.00 lei.Prețul curent este: 792.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Miro 60 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,185.00 lei.Prețul curent este: 895.00 lei.

Oglinda rotunda Fluminia Cleo 60 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 790.00 lei.Prețul curent este: 787.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Siza 80 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,388.00 lei.Prețul curent este: 895.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Rodin 90 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,512.00 lei.Prețul curent este: 1,125.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Rodin 120 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,945.00 lei.Prețul curent este: 1,384.00 lei.

Oglinda Rotunda Fluminia Picasso 50×80 cm cu iluminare LED interior

Prețul inițial a fost: 1,305.00 lei.Prețul curent este: 940.00 lei.

Oglinda dreptunghiulara Fluminia Cosimo 80 cm cu iluminare LED

Prețul inițial a fost: 1,484.00 lei.Prețul curent este: 898.00 lei.

Oglinda ovala Fluminia Dali 60×90 cm cu iluminare LED 3 culori

Prețul inițial a fost: 1,388.00 lei.Prețul curent este: 895.00 lei.

Sfaturi de organizare într-o baie mică

Organizarea eficientă este esențială într-o baie mică. Astfel, este recomandat să te îndrepți către mobilierul de baie suspendat, cu spații de depozitare, fie pe colț sau chiar obiecte de mobilier poziționate pe verticală până în tavan. În acest fel, vei maximiza spațiul și vei crea senzația unui tavan înalt.

Mobilier suspendat de baie Kolorado Negru 80.5x46x54.2 cm

Prețul inițial a fost: 1,958.00 lei.Prețul curent este: 1,860.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 150.5×47 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 1,000.00 lei.Prețul curent este: 950.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 50.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 450.00 lei.Prețul curent este: 427.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 100.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 110.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 120.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 130.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 950.00 lei.Prețul curent este: 902.50 lei.

Blat pentru mobilier baie 100.5×47 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 110.5×47 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 150.5×40 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 1,000.00 lei.Prețul curent este: 950.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 120.5×47 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 900.00 lei.Prețul curent este: 855.00 lei.

Blat pentru mobilier baie 130.5×47 cm Stejar

Prețul inițial a fost: 950.00 lei.Prețul curent este: 902.00 lei.
Sign in
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Cersanit și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.