categorii produse

Blog

Screenshot 2023-04-11 124120

Tapet in baie – de ce aspecte sa tii cont

Cel mai probabil ai observat deja cum băile încep să prindă viață prin diversele trenduri noi de design. Dar ca să fim mai specifici în legătură cu subiectul de astăzi, este vorba de pereții băii, care de cele mai multe ori, poate nici nu sunt luați în seamă. Nu reprezintă în totalitate focusul amenajării, dar suntem de părere că și acestora trebuie să le acorzi o importanță aparte. În special pentru că înconjoară toată baia și setează atmosfera încăperii.

Hai să-ți dăm un pont: faianța și vopseaua lavabilă sunt de domeniul trecutului! Dacă vrei să fii autentic și ai curaj să dai frâu liber imaginației tale, atunci alege tapetul de baie rezistent la apă. Fie că e vorba de un look jucăuș, sofisticat, elegant, retro sau tradițional, cu siguranță vei reuși în acest mod să oferi o notă personală băii tale. Și poate e și cazul să fii puțin mai îndrăzneț, ieșind din tipare, nu?

21 1 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont
wanna modern 1 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont

Ce tip de tapet este potrivit pentru baie?

Poate mereu te-ai întrebat dacă într-adevăr tapetul ar fi cel mai potrivit pentru pereții băii tale, având în vedere umezeala prezentă. Ei bine, te asigurăm că materialele folosite, nu doar că sunt rezistente la apă și umezeală, ci sunt și extrem de ușor de întreținut. Aici trebuie să ai în vedere ca tapetul de baie să aibă următoarele caracteristici: să fie impermeabil, cauciucat și lavabil. 

Cele mai recomandate modele:

  1. Tapetul din vinil – are un grad ridicat de impermeabilitate datorită stratului exterior de PVC, se curăță ușor, nu își modifică forma sau culoarea și se găsește pe o diversitate de modele. Totuși, nu este recomandată montarea acestuia lângă cadă/duș sau lavoar, întrucât, indiferent de calitatea acestuia, în timp pot apărea diferite defecte.
  2. Tapetul din fibră de sticlă – obținut cu ajutorul fibrelor rezultate din topirea sticlei, acest tip de tapet este cel mai popular pentru baie deoarece prezintă cele mai multe avantaje: rezistență îndelungată, lavabil chiar și cu produse concentrate, prezintă un risc redus de mucegai sau igrasie, permite pereților să respire, se aplică foarte ușor, fiind nevoie totuși ca la final să fie aplicat un tratament cu sigilant special pentru medii cu umiditate sporită. 
tapet in baie
tapet in baie

Cele mai populare alegeri ca design:

  1. Tapet clasic – modelele simple, minimaliste, cu dungi diverse sau abstracte sunt printre cele mai apreciate. Acestea nu încarcă baia, au culori deschise, neutre, sunt plăcute la vedere și oferă băii o atmosferă plăcută, de “acasă”.
  2. Tapet 3D – poți alege acest tip de tapet dacă vrei să creezi în baie o iluzie vizuală, fie că este vorba de un peisaj pe care vrei să-l integrezi sau de iluzia spațierii încăperii, creându-se un decor unic.
  3. Tapet cu diverse motive – dacă e cu inspirație, orice model poate fi transpus în realitate atâta timp cât te reprezintă și simți că s-ar potrivi băii tale. Vorbim aici de motive florale, acvatice, naturale, abstracte, cu efect de marmură sau chiar mai personale. 
Screenshot 2023 04 11 124052 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont
Screenshot 2023 04 11 124006 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont
Screenshot 2023 04 11 123248 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont

Recomandări pentru băi mici:

Nu te îngrijora dacă ai o baie mică care îți dă impresia că tapetul nu-și are locul acolo. Există câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te bucura atât tu, cât și baia ta de câteva modele ce-ți vor veni în ajutor.

Uite aici trucurile pe care să le ai în vedere:

  • culoarea: aceasta trebuie să fie deschisă, în nuanțe neutre precum bej, gri, roz prăfuit, verde pastel, bleu, pentru că altfel, având culori închise, riști să aglomerezi spațiul și să-l faci să pară și mai mic
  • modelul: trebuie să alegi un tapet cu model simplu, care să nu conțină foarte multe elemente ce vor încărca decorul
  • lumina: te poți folosi cât mai mult de lumina naturală pentru a-ți da seama care ar fi cel mai potrivit perete pentru tapet sau chiar să ajustezi tu asta prin aducerea unor surse de lumină suplimentare

Așadar, tapetul este o alegere excelentă, mai ales dacă simți că ai nevoie de o schimbare de design în baia ta, fără a consuma prea mult din buget. 

Suntem curioși, ai folosit tapet în baie sau nu ai avut încă curajul să faci această schimbare?

Screenshot 2023 04 11 124609 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont
Screenshot 2023 04 11 124429 Tapet in baie - de ce aspecte sa tii cont

Sursă foto: Pinterest

Sign in
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Cersanit și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.