categorii produse

Blog

phoca_thumb_l_17

Cum să-ți alegi corect rigola de duș și ce trebuie să știi despre montarea acesteia

Deși ai putea crede că amenajarea unei băi este despre designul interior al acesteia și în ce culori ar trebui să fie creionată, ea nu presupune doar atât.

O etapă mai importantă o constituie alegerea produselor potrivite. Și aici nu vorbim despre orice produse, ci mai ales de cele la care este nevoie de o montare corectă, în pardoseală sau în perete, pentru o funcționare cât mai eficientă și fără situații imprevizibile. 

Așadar, în acest articol vom vorbi despre rigola de duș: cum o alegi pe cea potrivită și aspectele de care să ții cont atunci când o montezi.

Când achiziționezi rigola de duș?

Dacă te-ai decis să ai în baie un  paravan de tip walk-in sau o cabină de duș fără cădiță, atunci rigola trebuie aleasă după următoarele criterii: tipul de cabină/paravan, material, dimensiune, montarea acesteia și durata de scurgere a apei.

Ce material este potrivit pentru rigola?

Rigolele din piață sunt din diverse materiale: inox, plastic, PVC, polipropilenă sau faianțabile. Specialiștii recomandă ca rigola de duș să aibă tot corpul metalic pentru a oferi o rezistență superioară, acestea fiind ușor de curățat, dintr-un material 100% reciclabil, fără să își modifice culoarea sau mirosul în timp. Pentru o funcționare adecvată și facilitarea utilizării acesteia, opțiunile suplimentare sunt binevenite. Aici vorbim despre: săculeț sau sită specială pentru păr, accesorii antimiros și cârlig special pentru ridicarea grilajului. 

phoca thumb l 11 <strong>Cum să-ți alegi corect rigola de duș și ce trebuie să știi despre montarea acesteia</strong>

Care este dimensiunea adecvată pentru o rigola?

Trebuie să știi că dacă rigola nu are dimensiunea potrivită, scurgerea apei nu se va realiza corespunzător și pot apărea inundații. Dacă nu știi cum să alegi o rigolă la dimensiunea potrivită, îți spunem noi care sunt caracteristicile importante de care să ții cont.

  • Dacă baia ta este de dimensiuni mici (suprafață de 2-4 metri pătrați), atunci ai nevoie de o rigolă de 40-50 cm.
  • Dacă ai o baie de dimensiuni medii (suprafață de 5-7 metri pătrați), este indicati să-ți cumperi o rigolă de 60-70 cm.
  • În cazul în care baia ta depășește 8 metri pătrați, este recomandat să alegi o rigolă de 90 de cm sau chiar 100 cm pentru scurgerea unui debit mai mare de apă. 
rigola
rigola

Montarea rigolei de duș

Pentru a monta corect rigola de duș există câțiva pași siguri de care să ții cont și pe care ți-i vom explica mai jos. Totuși, dacă simți că este necesar, e bine să ceri sfatul unui specialist întrucât chiar și cea mai mică greșeală poate duce la situații imprevizibile și complicate pentru baia ta și defecte ulterioare ale canalului de scurgere. 

  1. Pentru o scurgere eficientă și rapidă se va turna o șapă cu înclinație de 2% direct către scurgere
  2. Se citesc condițiile de montare ale rigolei achiziționate 
  3. Se fixează scurgerea cu ajutorul șuruburilor de ancorare din pachetul rigolei
  4. Se conectează sifonul de scurgere și se ajustează înălțimea
  5. Se creează suprafața de beton de aprox. 10 cm în jurul scurgerii 
  6. Montarea ulterioară a plăcilor ceramice se va face cu silicon sau adeziv

Așadar, ca parte a obiectelor sanitare, rigolele de duș trebuie să fie și ele alese cu grijă atât din punct de vedere al materialului, cât și a dimensiunii pentru a nu face loc situațiilor defectuoase să apară în baia ta. 

phoca thumb l Bathroom07 <strong>Cum să-ți alegi corect rigola de duș și ce trebuie să știi despre montarea acesteia</strong>
phoca thumb l 13 <strong>Cum să-ți alegi corect rigola de duș și ce trebuie să știi despre montarea acesteia</strong>

Dacă ți se pare totuși dificil să faci această alegere singur, îți stăm la dispoziție oricând.
Dar dacă ești sigur pe tine, atunci spor la montat!

Sign in
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Cersanit și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.