Obiectele sanitare din ceramica sunt o alegere clasică, cu care nu poți da greș, iar dacă sunt menținute curate și strălucitoare vor adăuga un farmec special casei tale. Dacă și tu ai ales să le integrezi în baia, aici ai câteva sfaturi care te vor ajuta să te poți bucura de ele pentru un timp îndelungat.
Deși ceramica a este ușor de întreținut datorită suprafeței non poroase, trebuie luate în considerare câteva aspecte când vine vorba de curățarea și menținerea acestui material. Obiectele sanitare din ceramică sunt predispuse la pătare cu anumite substanțe, însă acest lucru este ușor de prevenit sau de remediat.
Regula 1. Folosește soluții de curățare și apă caldă pentru obiectele sanitare ceramice
Curăță suprafața ceramică cu soluții de curățare sau săpun, apă caldă și cu ajutorul unui burete, apoi clătește și usucă obiectele pentru a le reda strălucirea. Dacă ai de-a face cu murdărie mai încăpățânată, poți repeta acest pas de câte ori este nevoie.
Lavoar pe blat REA Royal Alb Lucios 62 cm
Lavoar pe blat Omnires Mesa 46 x 31 cm Alb Lucios
Lavoar pe blat REA Sami Sami Nature Marble Lucios
Lavoar cu efect de marmura pe blat REA Linda Lava Mat 49 cm
Regula 2. Îndepărtează petele de pe obiectele sanitare ceramice cu clor sau apă oxigenată
Poate ai pătat lavoarul din ceramică cu vopsea de păr, ojă sau alte substanțe. Petele de felul acesta sunt de multe ori inevitabile, însă nu sunt un motiv de îngrijorare. Pentru obiectele sanitare din ceramică albă poți folosi substanțe de curățare sau înălbire pe bază de clor. Pentru cele din ceramică colorată poți folosi soluții pe bază de peroxid sau apă oxigenată. Aplică substanța cu ajutorul unui burete, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Dacă ai ales varianta soluției pe bază de peroxid sau apă oxigenată, timpul de acționare va fi puțin mai îndelungat. Însă aceste soluții sunt mai puțin caustice și sunt mai prietenoase cu mediul. Pentru a proteja însă aspectul impecabil al obiectelor sanitare, recomandăm ca această metodă să fie folosită doar la nevoie, atunci când suprafața are pete care nu pot fi eliminate cu ajutorul primei reguli.
Regula 3. Evită metodele de curățare abrazive pentru obiectele sanitare ceramice
Încearcă să eviți soluțiile cu microparticule sau bureții de curățare abrazivi. Aceștia pot zgâria suprafața obiectelor sanitare din ceramică dacă sunt folosite prea des sau prea agresiv.
Regula 4. Ai grijă și răbdare
Obiectele sanitare din ceramică sunt rezistente și ușor de întreținut. Însă dacă dorești să te bucuri de suprafețele perfect lucioase ale acestora pentru cât mai mult timp este important să folosești cât mai puține soluții caustice și materiale abrazive. Fii răbdător, lasă soluțiile de curățare să acționeze și curăță suprafața cu grijă, fără să le zgârii.
Cu ajutorul acestor reguli simple obiectele sanitare din baia ta vor strălucii, iar tu te vei putea bucura de frumusețea lor pentru un timp îndelungat.