Blog

244031935_4404699816315424_5736366714441187215_n

Care sunt plantele potrivite pentru baia ta

Nevoia de a amenaja spații autentice și plăcute vizual devine tot mai puternică odată cu noile trenduri în materie de design. Unul dintre acestea este includerea plantelor în baie pentru a oferi acel aspect natural și pata de culoare îndrăzneață care poate îți lipsește, completând armonios tabloul confortului propriu. 

La prima vedere, cu siguranță te gândești că locul plantelor nu este în baie, ci mai degrabă în oricare altă încăpere, dar îți poți crea oaza de relaxare extrem de ușor dacă iei în considerare ce plante sunt de fapt potrivite într-un spațiu cu umiditate ridicată. 

Și stai liniștit/ă, nu este nevoie de o îngrijire specială sau să fii vreun maestru al pădurii amazoniene. Plantele potrivite pentru baie sunt chiar perfecte pentru începătorii din acest domeniu întrucât ele nu sunt pretențioase și nu necesită atenție zilnică, ci o îngrijire minimă pentru a putea să-ți aducă beneficiile de care ai nevoie în baia ta. 

4 5 1 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta
doti matt coffee enano 2 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta

Așadar, care sunt plantele potrivite?

 • Feriga – această plantă nu are nevoie de multă lumină, rezistă la temperaturi de minim 12-15 grade, dar trebuie umezită la rădăcini astfel încât pământul ei să nu rămână uscat. Verdele puternic al frunzelor va oferi băii tale acea prospețime naturală fără să îți ocupe prea mult timp pentru îngrijire.
 • Filodendron – planta amenajărilor interioare de pe timpuri. Nu poți da greș cu aceasta întrucât este extrem de ușor de îngrijit. Ea nu are nevoie de multă luminozitate, dar trebuie udată constant astfel încât frunzele ei să nu se îngălbenească. 
 • Bambus – planta aducătoare de armonie care iubește umezeala și temperaturile ridicate de până la 26 de grade. Această plantă nu suportă lumina directă, deci este ideală pentru băile mici, fără ferestre și cu puțină luminozitate. 
 • Pana cocoșului – preferă locurile umbrite, cu cât mai puțină lumină naturală care să cadă direct pe ea. Trebuie udată moderat, iar absența unei ferestre în baie nu o va deranja deloc. 
 • Orhideea – un colț SPA direct în baia ta. Este iubitoare de multă lumină, dar nu directă, așa că este indicat ca baia în care este amplasată să aibă un geam destul de mare pe unde să intre lumina naturală. 
 • Crinul Păcii – această plantă nu se supără deloc dacă uiți să o uzi. Filtrează foarte bine aerul din încăpere și adoră umezeala din baie. 
 • Planta păianjen – o plantă curgătoare ce nu are nevoie de lumina directă a soarelui. Trebuie udată regulat și va deveni vedeta băii dacă o amplasezi pe un suport special sau raft. 
 • Iedera – planta ideală pentru a crea atmosfera de pădure tropicală în baia ta. Nu are nevoie de îngrijire specială, iubește umiditatea și nu este pretențioasă la lumină, fie că are parte de ea sau nu.
 • Aloe Vera – rezistentă la temperaturi ridicate, această plantă iubește căldura și  poate fi poziționată în baie într-un loc luminos, dar ai grijă ca ea să fie udată constant. 
Screenshot 2023 04 20 094855 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta
wanna wolnostojaca massi SIMPLE 3 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta

Cum protejăm plantele din baie de mucegai?

Chiar dacă acestor plante le place umezeala, există posibilitatea ca din cauza udării excesive sau chiar a neîngrijirii pământului la timp, mucegaiul să-și facă totuși apariția. Acesta poate fi îndepărtat săpând pământul din ghiveci și mutând planta într-un loc uscat pentru o perioadă limitată de timp. De asemenea, planta nu trebuie să mai fie udată. În schimb, ar ajuta-o tratarea pământului cu o soluție obținută din apă și oțet. 

Ți se mai pare atât de complicat să îngrijești o plantă "de baie"?

Hai să recapitulăm:

 • trebuie să fie rezistente la umezeală și căldură
 • să nu fie pretențioase la lumină
 • să fie ferite de razele directe ale soarelui
 • să nu fie stropite cu produse de igienă
 • să fie udate constant – cam o dată pe săptămână astfel încât pământul lor să fie mereu ușor umezit
RGB BQA Z24M CDS 6U6S NHC Z10U ADI Z911 ADI Z631 ADR 0821 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta
wanna modern 1 Care sunt plantele potrivite pentru baia ta

Este de reținut că acestea sunt doar câteva reguli generale, dar există plante cu anumite nevoi specifice unde cele de mai sus nu se aplică, fiecare având “pretențiile” ei. 

Deci, ce zici – ești gata să creezi un loc de refugiu cu aspect natural în baia ta? Colțul verde te așteaptă!

LOFT BLACK ZESTAW Care sunt plantele potrivite pentru baia ta
Sign in
Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția câtorva branduri: Alveus, Cersanit, Grohe, Hansgrohe și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.