categorii produse

Blog

erv

Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!

Te gândești să îți renovezi baia? Dacă da, atunci probabil ai cântărit avantajele și dezavantajele unei căzi de baie versus cele a unei cabine de duș… Cada de baie este varianta mai bună pentru familii și pentru iubitori ai unei băi lungi si relaxante, însă și cabina de duș are avantajele ei. Dacă ai spațiul necesar, atunci această decizie legată de renovare este una foarte importantă. Nu doar că va avea un impact asupra design-ului, dar și asupra modului în care te vei putea folosii de noua ta baie.

Aici sunt câteva avantaje și dezavantaje a căzii de baie și a cabinei de duș, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru căminul tău.

Cada de baie

Avantaje

Cada de baie poate crește valoare casei tale

O cadă de baie poate crește valoare de revânzare a casei sau al apartamentului tău, fiind un detaliu important pentru familii cu copii. Această dotare poate fi așadar o investiție inteligentă, fiind un detaliu foarte marketabil și atractiv pentru potențiali cumpărători. Dacă îți reamenajezi baia, poate nu te gândești la vânzarea locuinței tale în viitorul apropiat, însă poate fi un lucru de luat în considerare pentru viitor.

Cada de baie este disponibilă într-o mulțime de modele și culori

Acest avantaj este valabil și pentru cabina de duș, însă cada de baie poate avea un impact vizual mai mare. De la culoare, la formă și la bateria și accesoriile alese, cada de baie este un obiect sanitar care este extrem de customizabil, așadar poate fi integrat perfect în orice baie și există variante pentru toate gusturile.

wanna thermo go color beata wozniak Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!
wanna go color rj 2 Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!
wanna go color rj 4 Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!
wanna thermo black kreatowniawnetrz3 Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!

Dezavantaje

Cada de baie ocupă mult loc

Cada de baie este un element pe care îl vedem mai rar în băi de dimensiuni mici, deoarece ocupă mult loc. Cu siguranță o cadă de baie ocupă mult mai mult loc decât o cabină de duș și poate afecta spațiul, având un impact asupra confortului și a mobilității. Adevărul este că o cadă de baie nu este alegerea potrivită pentru toate băile.

Cada de baie poate fi dificilă pentru persoanele cu mobilitate redusă

Atunci când îți dorești să îți reamenajezi baia, cu siguranță îți dorești să te poți bucura de ea pentru cât mai mult timp și chiar dacă este un subiect sensibil trebuie să luăm în considerare faptul că îmbătrânim. Cada de baie nu este soluția pentru oameni cu mobilitate redusă, așadar dacă locuiești cu oameni de vârstă înaintată sau dorești să folosești noua ta baie până la adânci bătrâneți, este important să te pregătești pentru acest aspect.

Cabina de duș

Avantaje

Cabina de duș consumă mai puțină apă

Este clar că o cabină de duș consumă mai puțină apă, așadar este mai prietenoasă cu mediul. Nu doar asta, dar cabina de duș poate economisi și timp. Dacă îți dorești un cămin care este eficient cu resursele și cu timpul tău, recomandarea noastră este cabina de duș.

101529810 4059874747386461 1263839000666308608 n 1 Cadă sau cabină de dus? Avantaje și dezavantaje!

Cabina de duș este mai potrivită pentru spații mici

Da, știm că ne repetăm, însă spațiul este o resursă importantă care trebuie valorizată cât mai bine, iar cabina de duș este soluția optimă pentru o baie de dimensiuni mici. Dușul ocupă mai puțin spațiu decât cada de baie, fiind  optimă pentru spații mai mici, sau în caz că preferi o baie mai aerisită. Dacă dorești să folosești spațiul tău la maxim, alegerea cabinei de duș îți va fi de mare ajutor.

Dezavantaje

Costul cabinei de duș

În funcție de modelul ales, cabina de duș poate fi mai costisitoare la început decât instalarea unei căzi de baie. În multe cazuri s-ar putea să fie nevoie de sisteme de prindere și scurgere speciale, care pot ridica bugetul de care ai nevoie pentru renovarea dorită. Bineînțeles că acest aspect depinde de multe detalii și există soluții pentru toate bugetele, însă este bine să știi la ce să te aștepți.

Cabina de duș este mai greu de întreținut

În general, este suficient dacă o cadă de baie este curățată bine cam o dată pe săptămână, pentru a te putea bucura de o baie curată și strălucitoare, însă în cazul cabinei de duș este posibil ca depunerile de calcar să devină vizibile mai curând. Ca să te asigurăm că noua ta cabină de duș este mereu strălucitoare, probabil va fi nevoie să o stergi rapid după fiecare utilizare. Sigur, acest lucru nu durează mult, însă poate fi un dezavantaj dacă dorești ca baia ta să fie mereu imaculată.

Sign in
Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Cersanit și Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.