categorii produse

Blog

153__har02655_tif

Amenajarea baii tale – Greseli pe care sa le eviti

Stii bine ca atunci cand vine vorba de renovarea sau amenajarea baii tale, exista multe situatii in care lucrurile nu ies asa cum ti-ai imaginat. Fie ca nu ai gasit finisajele potrivite, materialele nu sunt calitative, culorile si nuantele nu se potrivesc sau dimensiunile nu au fost alese corespunzator spatiului de care dispui, toate aceste greseli te fac sa pierzi timp, fara a reusi sa duci la bun sfarsit amenajarea dorita.

Si mai mult decat atat, pentru ca nu vorbim de produse pe care sa le poti muta usor dintr-un colt in altul, decoratiuni si accesorii pe care sa le alegi pe repede inainte sau pereti carora sa le schimbi culoarea si textura cu usurinta, greselile din baie sunt mai greu de reparat. Te intrebi de ce? In principiu, din cauza spatiului relativ limitat si al obiectelor sanitare fixe, locul lor fiind stabilit inca de la inceput pentru a putea aplica toate finisajele cat mai corect si eficient. 

Totusi, noi vrem sa iti venim in ajutor si sa iti spunem care sunt cele mai des intalnite greseli pentru a le evita pe cat posibil, doar stii zicala – “better safe than sorry!”

amenajarea baii tale
amenajarea baii tale

Iata de ce sa tii cont in amenajarea baii tale:

Organizarea & eficientizarea spatiului

Este clar. Baia nu e cea mai generoasa incapere din punct de vedere al spatiului. Trebuie sa te gandesti foarte bine inainte exact cum vrei sa arate totul in viziunea ta si ce pozitionari vei oferi obiectelor sanitare astfel incat sa optimizezi spatiul. Aici, bineinteles, te poti consulta cu un constructor sau un specialist pentru a intelege de ce vasul de toaleta ar trebui sa fie in partea stanga, iar cabina de dus in partea dreapta, de exemplu. Sfatul nostru pentru a valorifica fiecare coltisor este sa ai in vedere ce obiecte vrei sa-ti achizitionezi si care va fi aranjarea lor (poti schita pe o hartie daca iti va fi mai usor sa vizualizezi si poti crea cate variante doresti pentru a te hotari la cea mai potrivita), care sunt primele de care trebuie sa tii cont la montaj si, probabil cel mai important lucru, sa masori totul inainte de cateva ori. Doar nu vrei sa ai surprize neplacute atunci cand iti ajung produsele si descoperi de fapt ca nu incap toate, nu?

Culori & texturi

O baie moderna nu trebuie sa contina toate culorile si texturile care crezi ca se potrivesc. Eleganta este oferita de lucrurile simple, clasice, care aduc un strop de naturalete incaperii. Daca alegi culori indraznete, fii sigur/a ca aceea este exact cea care te reprezinta si de care nu te vei plictisi prea rapid. Daca vrei sa mergi la sigur, poti alege din paleta culorilor neutre, fie ele calde sau reci, dar care se vor imbina armonios cu toate elementele din baia ta. In ceea ce priveste texturile, e indicat sa nu ai prea multe modele, cu finisaje diferite, si mate si lucioase, cu striatii sau diverse forme. Pentru a nu crea iluzia unei aglomerari, spatiul fiind deja unul limitat, mai bine alegi maxim 2 modele sau finisaje pe care sa le folosesti in baia ta. Te asiguram ca la final te vei bucura ca nu ai creat acel spatiu “cu de toate”.

greseli de evitat
amenajarea baii

Acces la tevi & robineti

Da, stim ca nu este prea estetic sa vedem tevile sau scurgerile dintr-o baie, asa cum nu ne place sa vedem nici cablurile in living. Dar e foarte important aici sa tii cont ca accesul la ele sa se faca relativ facil, fara a fi nevoie sa spargi tot peretele in cazul unei fisuri sau avarii mai complicate. Sigur nu iti doresti sa mai treci inca o data prin tot procesul acesta de renovare atat de rapid, nu? O solutie de design prin care le poti ascunde, fara a bloca total accesul la ele ar fi sa le integrezi in mobilierul din baie sau pe langa acesta, pentru a nu fi atat de vizibile. 

Faianta peste tot?

Cu siguranta era un trend acum ceva timp, dar nu este deloc recomandat ca toti peretii baii sa fie acoperiti de placi ceramice sau faianta intrucat acestia nu mai pot respira, umiditatea din baie creand mai apoi un iz de mucegai. Foloseste placile ceramice in zonele esentiale: langa cada/cabina de dus, pe peretele unde este lavoarul. In rest, alege-ti nuanta preferata si coloreaza peretii cu o vopsea lavabila, potrivita baii.

Obiecte sanitare prea mici

Mai sus am mentionat ca trebuie sa ai in vedere spatiul baii tale pentru a nu-l incarca prea mult. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa alegi obiecte sanitare mici care poate iti optimizeaza spatiul, dar iti aduc un mare disconfort, neputand sa te folosesti de ele cu lejeritate, fara a te putea bucura de ele. Gandeste-te cum ar fi sa ai un lavoar prea mic care stropeste mereu pe langa sau chiar o cada in care de fapt nici macar nu incapi, dar ai zis ca trebuie sa o ai neaparat in baia ta. Sigur pe termen lung nu va fi un sentiment prea placut. Cel mai bine alegi obiecte sanitare potrivite atat din punct de vedere al designului, cat si a functionalitatii lor. 

Iluminare neadecvata

Un spatiu in care te pregatesti dimineata si seara are nevoie de o luminozitate suficienta astfel incat sa nu fie deranjant vizual tot procesul. Pentru a crea acel ambient placut de care sa te si folosesti cu usurina la nevoie, ai grija ca iluminarea sa fie una potrivita, fie ca alegi culorile calde sau reci care sa te reprezinte. Te poti juca mereu cu lumini sau becuri suplimentare in zonele in care chiar ai nevoie, cum ar fi oglinda.

amenajarea baii tale
amenajarea baii tale

Aerisirea incaperii

Chiar daca a devenit din ce in ce mai dificil sa creezi o camera de baie aerisita in mod natural, sa nu uiti cat de important este acest aspect, mai ales cand vine vorba de o incapere mica cu umiditate ridicata. Ventilarea zonei iti va fi de folos pentru a preveni aparitia mucegaiului si a mirosurilor neplacute din baia ta.

Alegerea obiectelor sanitare ieftine

Este tentant sa alegi produse care au un pret mai scazut, mai ales cand costurile se ridica destul de mult cand vorbim de amenajarea completa a unei incaperi. In schimb, nu uita ca rezistenta in timp nu este ridicata si te poti trezi cu situatii dificile fix in momentele tale mai dragi: ba s-a spart o placa ceramica, ba este o fisura la vasul de toaleta si apa continua sa curga si tot asa. Oricum ar fi, durata lor de “viata” este mult mai scurta. Un pret mai mic are consecinte, iar de obicei acesta se reflecta in calitatea mult mai slaba a produselor alese. 

Poate esti de parere acum ca sunt prea multe aspecte de care sa tii cont. Gandeste-te totusi ca pana si cele mai mici greseli pot crea provocari semnificative si pot influenta confortul tau intr-un mod negativ pe parcursul folosirii baii, atat la nivel vizual, cat si practic. Daca iei in considerare si cele mai mici detalii, surprizele neplacute nu vor aparea pe “nepusa masa“, iar tu te vei putea bucura de baia ta exact asa cum ti-ai imaginat-o.

Sign in

Încă nu ai cont?

Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Știi că poți salva coșul tău de cumpărături ca să-l distribui către un consultant? Așa îți va fi mult mai ușor să primești consiliere specifică pentru produsele alese!
Back Salvează și Distribuie coșul unui consultant Melth Design
Link-ul va contine intreaga informatie aferenta cosului tau de cumparaturi.
Your cart email sent successfully :)

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚI

ȘI PRIMEȘTI COD DE REDUCERE PENTRU COMANDA TA!*

*Profită de reduceri suplimentare la o comandă mai mare. Contactează-ne pentru detalii.

Dacă te înscrii în listă, accepți termenii și condițiile site-ului.

Pentru că ne pasă de bugetul casei tale, vei beneficia de următoarele discounturi la fiecare comanda:

Condiții de aplicare a discountului:

Pragurile de discount se aplică pentru sute de produse din site, cu excepția căzilor de baie și câtorva branduri: Alveus, Geberit, Hansgrohe, Grohe si Ideal Standard.

Codurile de discount nu se aplică produselor din alte campanii, cum ar fi Black Friday. Reducerile din astfel de campanii se aplică automat la valoarea totală a coșului și pot influența discount-ul aplicat produselor comandate în perioada de campanie, deși nu fac parte din aceasta.
Pentru aplicarea discount-ului, coșul de cumpărături trebuie să conțină cel puțin 3 produse participante la campanie.