Cum iti poti amenaja baia la mansarda in functie de stil
Doar pentru ca iti amenajezi baia la mansarda si trebuie sa eficientizezi spatiul cat mai mult, nu inseamna ca nu poti adopta orice stil si nu poti integra piesele favorite care sa se armonizeze cu estetica abordata in restul locuintei! Te sfatuim sa citesti articolul nostru unde trecem in revista diverse stiluri pe care le poti incorpora in baia ta si cateva sfaturi menite sa te ajute sa oferi nota personala dorita spatiului tau.
Baie la mansarda in stil clasic
Asa cum o spune chiar denumirea stilului, clasicul nu se demodeaza niciodata, fiind o alegere atemporala, universala si pretabila indiferent de tipul locuintei si de stilul abordat in restul casei. Daca doresti sa oferi aceasta estetica baii tale, te indemnam sa optezi pentru mobilier de calitate, din materiale durabile, precum lemnul masiv si finisaje cu aspect elegant, precum baterii argintii sau aurii, blat de marmura sau granit. Cromatica este una neutra, eleganta, putand avea accente de culoare.
Baie moderna la mansarda
Chiar daca un spatiu mansardat te duce instant cu gandul la o cabana rustica sau la o casa de vacanta, acest lucru nu inseamna ca nu poti da o nuanta moderna baii tale amplasate la mansarda. Ba chiar poate fi o idee buna daca dispui de un spatiu mic, intrucat o baie moderna pune accentul pe functionalitate, mobilierul si obiectele sanitare fiind astfel concepute incat sa fie simple, practice, cu multiple spatii de depozitare si care sa nu incarce vizual spatiul.
Paleta cromatica este una neutra, nuantele de bej, alb, gri sau chiar negru fiind predominante. Obiectele de decor nu se regasesc in mod excesiv intr-o baie moderna, insa plantele dau o nota personala acestui spatiu si sunt o alegere ideala pentru o astfel de incapere.
Baie minimalista la mansarda
Minimalismul este ideea perfecta daca ne raportam la o baie mica, la mansarda, unde trebuie sa calculezi fiecare centimetru patrat si unde vrei sa eficientizezi spatiul! Acest stil este caracterizat de pragmaticalitate, functionalitate si simplitate, mobilierul fiind unul functional, cu spatii de depozitare, obiectele sanitare sunt ergonomice, iar decorul lipseste aproape cu desavarsire. Cromatica este una neutra, deschisa, putand avea accente de lemn.
Baie rustica la mansarda
Probabil cel mai pretabil stil pentru o baie la mansarda este chiar cel rustic. Atmosfera ambientala, calda, oferita de accentele de lemn natural, cromatica inspirata din elementele naturii, jocul de alb si maro si lumina naturala ce patrunde prin mansarda pot face din aceasta incapere un spatiu ritualic perfect, care ne va duce cu gandul la o escapada la munte de fiecare data cand ne desfasuram rutina la inceput sau la final de zi. Opteaza pentru mobilier din lemn, baterii usor vintage, plante decorative si corpuri de iluminat ambientale pentru a crea atmosfera ideala pentru un spatiu rustic chiar in baia ta!
Amenajare baie la mansarda in functie de spatiul disponibil
Chiar daca estetica pe care dorim s-o abordam este esentiala atunci cand incepem amenajarea unei bai, trebuie sa tinem cont si de spatiul disponibil pentru a alege mobilierul corect si a pozitiona obiectele sanitare si cele de decor intr-o maniera corecta si ergonomica.
Baie mica la mansarda
Daca nu beneficiezi de un spatiu generos, nu te lasa descurajat! O baie mica intr-un spatiu mansardat va fi cu atat mai intima si mai deosebita. Recomandam sa optezi pentru un stil minimalist, pentru obiecte de mobilier esentiale si sa eficientizezi cat de mult poti spatiul. De aceea, solutia optima este montarea unei cabine de dus, datorita practicalitatii si functionalitatii ridicate a acesteia.
Baie mare la mansarda
Daca te afli totusi printre putinii norocosi care au la dispozitie un spatiu generos pentru baia lor, atunci poti sa te joci cu toate ideile creative pe care le-ai salvat de-a lungul timpului pentru amenajarea acestei incaperi si sa le integrezi pornind de la stilul pe care vrei sa-l adopti. Avand in vedere ca nu esti limitat de spatiu, poti opta pentru o cada freestanding si te vei bucura de o atmosfera de poveste din confortul casei tale.
Obiecte sanitare pentru amenajarea baii la mansarda
Investirea in obiecte sanitare de calitate este factorul cel mai important atunci cand vorbim de amenajarea baii. Fie ca ai un proiect luat de la 0 sau pur si simplu iti doresti o schimbare, fie ca ai o baie mica sau una spatioasa, calitatea obiectelor sanitare va face diferenta atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Noi iti punem la dispozitie o gama variata de mobilier de baie, menite sa satisfaca gusturi si dorinte diferite, la pachet cu promisiunea ca aspectul si functionalitatea lor vor dainui mult timp de acum incolo!
Ce vas de toaleta sa alegi pentru baia de la mansarda
Alegerea vasului de toaleta este foarte importanta, acesta fiind un obiect sanitar care nu se schimba des si care trebuie sa fie atat confortabil, cat si functional. In functie de spatiul de care dispui, dar si de estetica abordata, poti opta fie pentru un WC compact, vasul fiind integrat cu rezervorul de apa prevazut cu un buton de comanda sau cel suspendat, pretabil interioarelor minimaliste.
Bideu pentru amenajarea baii de la mansarda
Daca spatiul iti permite, poti amplasa inclusiv un bideu in baia ta. Fiind foarte benefic pentru sanatatea noastra, bideul este un accesoriu ideal de avut in baie, asa ca nu ezita sa il integrezi in designul tau! Opteaza pentru un bideu in set cu vasul de toaleta, iar in functie de preferintele personale si de stilul incaperii, poti alege un bideu suspendat sau unul stativ.
Chiuveta pentru amenajarea baii de la mansarda
Chiuveta este un obiect central in baia ta, astfel ea trebuie aleasa cu atentie. Aceasta poate fi montata cu picior, direct in perete, incastrata in mobilier sau pe blat. Daca iti doresti un spatiu de depozitare suplimentar, de exemplu, un lavoar cu mobilier ofera aceasta optiune. Alege chiuveta potrivita designului tau si ofera-i un plus de eleganta prin alegerea unor baterii deosebite.
Cabina de dus VS cada pentru amenajare baie la mansarda
Amplasarea unei cabine de dus versus a unei cazi ramane la latitudinea ta. Totusi, inainte de a face o alegere, pune-ti urmatoarele intrebari: De cat spatiu dispun? Imi doresc o baie care sa ofere o experienta cu totul, sau un spatiu practic, functional, cu ajutorul caruia sa economisesc timp? Indiferent de optiunea finala, tine cont intotdeauna de compartimentarea baii si de dimensiunea acesteia. Daca spatiul este mic, cabina de dus este alegerea optima.
Amenajare baie la mansarda: Avantaje si Dezavantaje
Ca orice proiect atunci cand vine vorba de design interior, amenajarea unei bai la mansarda are atat avantaje, cat si dezavantaje.
Avantajele unei bai la mansarda
Amenajarea baii la mansarda poate fi extrem de avantajoasa – astfel, acest spatiu va servi unei incaperi utile si nu va fi un simplu spatiu de depozitare pentru toate obiectele din casa care nu-si gasesc locul. Atmosfera unei astfel de bai este de cele mai multe ori una intima, inedita, facand astfel dintr-o simpla baie un spatiu cu adevarat ritualic.
Dezavantajele unei bai la mansarda
Chiar daca rezultatul este unul placut, chiar spectaculos, amenajarea unei bai la mansarda poate avea si dezavantaje, mai ales din punct de vedere structural. Plafonul trebuie de cele mai multe ori consolidat, iar izolatia termica a peretilor este imperativa. Avand in vedere inclinatia tavanului, obiectele sanitare pot fi mai dificil de integrat, de aceea multe persoane opteaza pentru mobilier pe comanda, costurile devenind astfel mai ridicate.
Sfaturi practice pentru amenajarea unei bai la mansarda
Amenajarea unei bai la mansarda nu este o misiune usoara, dar ea poate fi cu siguranta un proiect interesant pentru tine si familia ta! Indiferent de stilul pe care ai ales sa-l integrezi, opteaza pentru culori calde, deschise, intrucat spatiul mansardat este deseori restrans vizual datorita grinzilor de lemn sau a tavanului scund.
De aceea, compartimentarea trebuie facuta in asa fel incat spatiul sa fie cat mai functional si accesul catre anumite zone ale baii sa fie facil. Obiectele de decor pot da o nota personala unica, insa ai grija sa nu le amplasezi in exces, pentru a nu incarca spatiul.
Iar daca baia de la mansarda este o baie secundara, ia in calcule estetica celeilalte bai pentru a crea armonie intre cele doua.
Mobilier baie suspendat Simple cu doua sertare 60 cm Alb
Mobilier baie suspendat Hugo 80 cm Negru/Maro
Mobilier baie suspendat Simple cu doua sertare 80 cm Negru Mat
Citeste si:
Amenajare Dus cu Rigola / walk-in – Pasi montare, avantaje si modele de bai cu rigola
Amenajare baie +60 Imagini, modele si sfaturi de design pentru baia visurilor tale
Amenajare baie mica 60+ imagini cu idei și modele de bai mici la bloc sau la casa
Renovarea băii: sfaturi și soluții de la designeri de interior